pátek 9. dubna 2010

V bludišti šlehačkových slonů

V BLUDIŠTI ŠLEHAČKOVÝCH SLONŮ

Jan Trefulka


Vyprávění o malé holčičce Janě, která žije s maminkou, tátou, bráškou Tomem, babičkou a dědou, ale také se spoustou pohádkových postav své fantazie.
Na začátku příběhu o Janě, která ještě nechodí do školy, je její velké narozeninové přání - zrcadlo. Když ho od tatínka opravdu dostane, netuší, že s ním zažije spoustu dobrodružství, seznámí se se zrcadlovou holčičkou, klaunem Bitýškem i šlehačkovým slonem. Pohádkové postavy ji nejen těší a hrají si s ní, ale také ji toho spoustu užitečného naučí. Příběhy jsou vhodné pro děti předškolního a mladšího školního věku. 



Kniha byla oceněna Zlatou stuhou

Tuhle knížku jsem objevila zapadlou v Levných knihách. Poprvé otevřela a je to nádhera. První kapitola se četla sama. Jana si přeje k narozeninám zrcadlo a tatínek ji začne vyprávět, že zrcadlo není jen tak...příběh o čarodejnici, jak může být hodná i zlá.... uvidíme jaké bude pokračování. 
Tak pokračování je skvělé....Habaďůra (čarodějnice)  vymyslela zrcadlo, aby se pomstila všem dívkám, slečnám, ženám., protože mají obdivovatele - kluky, kamarády, tatínky, muže. A ti je mají moc rádi, tak žádná kritika. Zrcadlo, to je jiná, tam se "holky" vidí sami a začíná obrovská nespokojenost se sebou samým...uvidíme jak to bude pokračovat :-)

Ostatní příběhy jsou provázané "zrcadlovou holčičkou", která Janu vtáhne do pohádkového světa. A ten je plný fantastických postav. Příběhy jsou netradiční, je v nich ponaučení a čtou se strašně dobře. Člověk se úplně ztrácí. Myslím že pro samostatné čtení menších dětí je to asi těžké čtení, ale pro poslouchání bezvadné. Stačí jen zavřít oči a pustit fantazii na plné obrátky. 

0 komentářů:

Okomentovat

 
Copyright 2009 Čteníčko