pondělí 15. března 2010

Karkulín ze střechy

KARKULÍN ZE STŘECHY
Astrid Lindgrenová


V úplně obyčejné ulici ve Stockholmu, v úplně obyčejném domě bydlí úplně obyčejná rodina Svantessonových. Obyčejný tatínek, obyčejná maminka a tři docela obyčejné děti Albert, Bety a Ben. Nahoře v domečku za komínem však přece jen někdo neobyčejný žije – Karkulín ze střechy. A kdože to vlastně je? Ten malý, neodolatelný chlubílek a nenasyta, polopohádkový človíček, který umí létat ve vzduchu a provádí samé neuvěřitelné věci? Otevřte tuhle knížku a poznáte ho sami. Užijte si Karkulínovy žertovné kousky a legrace, které pro vás vykouzlila Astrid Lindgrenová. 
Neuvěřitelné příhody a veselé kousky podivuhodného človíčka, který bydlí na střeše a umí létat, pobaví všechny, kdo mají smysl pro legraci a fantazii. 


Knížka moc pěkná. Překvapilo mě jak Ivetka reagovala na Karkulínovu povahu. Říkala že by to nebyl úplně nejlepší kamarád, že se nechce rozdělit, pořád se chlubí a musí být vše po jeho....hodně nám to připomíná jednu Ivetčinu spolužačka, akorát ta nemá vrtulku :-) Karkulín nemá úplně ta všechna nej, ale rozhodně to je chlapík zajímavý. Příběhy jsou moc pěkné....nejlepší barometr pro posouzení je chechtání  a že ho u této knížky bylo :-)

1 komentářů:

Pavlína Hublová řekl(a)...

Oblíbená kniha mé sestřenice. Čím prdlejší téma, tím lepší, že?!

Okomentovat

 
Copyright 2009 Čteníčko